Bodem-Redox Simulatie

draag bij aan een schonere wereld!

Vak: Scheikunde

Wat ga je doen?

In de Bodem-redox Simulatie stap je in de schoenen van een milieutechnoloog en ga je aan de slag met het opruimen van vervuilde bodems. Je gebruikt je aanwezige kennis en tegelijkertijd leer je redoxkoppels, combinaties van oxidator en reductor, te maken. Je krijgt inzicht in de basistechnieken van bodemsanering, het opruimen van bodemverontreiniging en ontdekt hoe je naast chemische reacties ook gebruik kunt maken van biologische processen in de bodem.

Dit ga je ontdekken in de simulatie:

Wat bodemsanering is, hoe het werkt en wat voor type verontreinigingen er zijn.

Hoe je verontreinigingen kunt opruimen door chemische oxidatie met behulp van redoxreacties.

Op welke manieren stropers, geiten en kleine roofdieren, een negatieve invloed op de papegaaienpopulatie hebben.

Meer weten?

Voor vragen en/of meer informatie over de simulatie  mail naar foodvalleynetwerk@wur.nl

Beroep

Als milieutechnoloog pas je technieken toe die er op gericht zijn om de milieukwaliteit te verbeteren, uitstoot te voorkomen en slim grondstoffen te hergebruiken. Hierbij zoek je naar innovatieve oplossingen, zoals het efficiënt gebruik van grondstoffen en het toepassen van duurzame energie.  Met deze oplossingen draagt de milieutechnoloog bij aan het gezond houden van ons leefmilieu met 7 miljard mensen op de aarde.

Waar kun je de opleiding volgen?

De opleiding milieutechnologie kun je volgen aan Wageningen University. Geïnteresseerd?

Kom naar de open dag.

Meer uitdaging?

Bètasteunpunt Wageningen biedt onder de noemer Junior Consultancy Training uitdagende opdrachten aan voor de vwo-leerling. Eén van deze opdrachten is de casus Biogas uit het toilet. Hierbij ontwerp je als team een biogasreactor voor de behandeling van afvalwater.